Speltbroodjes zelf maken

Ingrediënten
- 500 gram speltbloem
- 2 theelepels zout
- 1 zakje droge gist
- 2 theelepels rietsuiker
- 250 ml lauw water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng in een kom de gist, het zout en de bloem
- Los de suiker op in het water en giet dat erbij
- Kneed het deeg niet al te lang. Het deeg moet elastisch zijn, dus voeg water of bloem toe tot het deeg de juiste consistentie heeft
- Doe het geknede deeg dan terug in de kom en dek het af met plastic. Zet op een warme plek
- Wach nu tot het deeg ongeveer is verdubbeld in volume en kneed het dan nog een keer goed door. Laat het hierna nog een keer rijzen tot het weer is verdubbeld
- Draai nu bolletjes van het deeg
- Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat
- Bak de broodjes in zo´n dertig minuten gaar