Categorieën
Home / Middeleeuwse Biologische Speltkoekjes

Middeleeuwse Biologische Speltkoekjes

Een Middeleeuws recept van de Duitse Abdis Hildegard van Bingen (1098-1170)



Ingrediënten:
  • 400 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram zachte biologische boter
  • 150 gram biologische rietsuiker
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 2 biologische eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • mespuntje zout

Bereiding:
  • Meng de zachte boter met het speltmeel in een kom
  • Meng de rest van de ingrediënten erdoorheen kneed het
  • Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en steek er koekjes uit
  • Bak ze in de voorverwarmde oven (180°C) in 20 minuten bruin
Bij ons kun je speltmeel kopen per 400 gram, 1 kilo, 5 of zelf 25 kilo
  Biologischetoko.nl     13-12-2013 20:52