Categorieën
Home / Biologische roerbakspruitjes met pijnboompitten

Biologische roerbakspruitjes met pijnboompitten

Biologische roerbakspruitjes met pijnboompitten Dit is een heerlijk gerecht dat snel klaar is. Je kunt het als groente eten bij je aardappelen of rijst, maar het kan ook prima als hoofdgerecht voor de lunch.


De combinatie van bitter, zoet en zout maken dit tot een gerecht waar je echt je vingers bij aflikt.




Ingrediënten
  • 400 gram spruitjes
  • 1 appel
  • Agavesiroop
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Kokosolie
  • Citroensap
  • Zeezout

Bereiding
  • Snijd de appel in blokjes en laat deze wellen in een kommetje met water en citroensap
  • Snijd de spruitjes in dunne plakjes
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie lichtbuin en leg ze apart
  • Bak de fijngehakte knoflook in kokosolie in de koekenpan
  • Doe er een flinke scheut agavesiroop bij en roer het geheel zo, dat er een schuimige substantie ontstaat
  • Voeg de uitgelekte appel toe en bak deze lichtbruin
  • Leg de gebakte appel met knoflook apart
  • Voeg weer wat kokosolie in de koekenpan en bak de spruitjes in twee  minuten knapperig en lichtbruin
  • Voeg nu het appelmengsel weer toe en bak nog een minuut mee
  • Strooi de pijnboompitten en zeezout eroverheen en serveer meteen

Eet smakelijk!

 
  Biologischetoko.nl     23-05-2013 09:17