Biologische roerbakspruitjes met pijnboompitten

De combinatie van bitter, zoet en zout maken dit tot een gerecht waar je echt je vingers bij aflikt.
Ingrediënten
- 400 gram spruitjes
- 1 appel
- Agavesiroop
- 100 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- Kokosolie
- Citroensap
- Zeezout
Bereiding
- Snijd de appel in blokjes en laat deze wellen in een kommetje met water en citroensap
- Snijd de spruitjes in dunne plakjes
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie lichtbuin en leg ze apart
- Bak de fijngehakte knoflook in kokosolie in de koekenpan
- Doe er een flinke scheut agavesiroop bij en roer het geheel zo, dat er een schuimige substantie ontstaat
- Voeg de uitgelekte appel toe en bak deze lichtbruin
- Leg de gebakte appel met knoflook apart
- Voeg weer wat kokosolie in de koekenpan en bak de spruitjes in twee minuten knapperig en lichtbruin
- Voeg nu het appelmengsel weer toe en bak nog een minuut mee
- Strooi de pijnboompitten en zeezout eroverheen en serveer meteen
Eet smakelijk!