Pruimen zonder pit 250 gram
Deze pruimen worden in augustus/september geoogst en daarna 24 uur gedroogd in een droogtunnel. Door versuikering kan een witte waas (spikkeltjes) ontstaan. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en smaak. De pruimen zijn met zorg ontpit, toch kan er in sommige nog (deel van) een pit zitten.
Ingrediënten:
pitloze pruimen
*van biologische herkomst
Gedroogde Pruimen wellen
Wellen van deze ontpitte pruimen kan door deze in een bakje met lauwwarm water te leggen. Zorg er voor dat de pruimen onder water liggen. Na twee uur zijn ze genoeg geweld en kunnen ze worden verwerkt in gerechten:
- Gewelde pruimen zijn lekker door toetjes (bijvoorbeeld een gewelde pruimen even bakken met wat kruimeldeeg er bovenop)
- Als gebakvulling, bijvoorbeeld in bladerdeeg (gebruikelijk in Finland met kerst)
- Gewelde pruimen 10-15 minuten mee laten sudderen met rundvlees geeft het vlees een zoete smaak
De Voedingswaarde van Gedroogde Pruimen per 100 gram
- Energie 928 kiloJoules/220 kcal
- Vet 0 gram - waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
- Koolhydraten 45 gram - waarvan suikers 45 gram
- Voedingsvezels 16,1 gram
- Eiwit 2 gram
- Zout 0,03 gram