Mungbonen 500 gram (Groene Katjang bonen)
Mungbonen zijn peulvruchten en familie van de adukibonen. Gedroogde mungbonen zijn groen, klein, fris en bijzonder lekker. Mungbonen vind je vaak terug als hoofdingrediënt in diverse Aziatische toetjes, soepen en stoofschotels. Ook zijn mungbonen ook heel geschikt om te kiemen!
Zo kook je de mungbonen
Week de mungbonen in ruim water gedurende 1-4 uur. Giet het weekwater af en kook de mungbonen 45-60 minuten in een ruime hoeveelheid water. Voeg pas aan het einde van de kooktijd zout toe. Naar mate de mungbonen iets ouder worden is de week- en kooktijd iets langer.
Ingrediënten:
mungbonen*
* Van biologische herkomst
Gemiddelde Voedingswaarde mungbonen per 100 gram:
- Energie 1453 kiloJoules / 347 kcal
- Vet 1,2 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 0,3 gram
- Koolhydraten 41,5 gram
- Voedingsvezels 17,3 gram.
- Eiwit 23,1 gram
- Zout 0,02 gram
Allergenen Mungbonen 500 gram van De Nieuwe Band
- Gluten:Mogelijk
- Schaaldieren:Nee
- Ei:Nee
- Vis:Nee
- Pinda:Nee
- Soja:Mogelijk
- Melk:Nee
- Noten:Mogelijk
- Selderij:Nee
- Mosterd:Nee
- Sesam:Mogelijk
- Sulfiet:Nee
- Lupine:Nee
- Weekdieren:Nee