Categorieën
Home / Feestdagen / Oliebollen Bakken

Oliebollen Bakken

Categorieën

Oliebollen zelf bakken met biologische ingrediënten

Je vindt hier alles wat je nodig hebt om zelf de lekkerste oliebollen te bakken. 




Bezig met laden...
Tarwebloem 1 kilo (biologisch)
WISHLIST
Tarwebloem 1 kilo (biologisch)

€ 3,45

per stuk
Bestellen
Speltbloem 1 kilo (biologisch)
WISHLIST
Speltbloem 1 kilo (biologisch)

€ 5,25

per stuk
Bestellen
Tarwebloem Grootverpakking 5 kilo (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Speltbloem Grootverpakking 20 kg (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Speltbloem Grootverpakking 5 kilo (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Biologische Gist 9 gram (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Extra Virgin Kokosolie 500 ml (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Extra Virgin Kokosolie 1000 ml (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Extra Virgin Kokosolie Grootverpakking 2 kilo (biologisch)
WISHLIST
Bestellen
Witte Gelatineblaadjes 12 stuks (biologisch)
WISHLIST
Bestellen


​Recept Biologische Oliebollen

 

Dit heb je nodig:

Voor het beslag

 
  • 500 ml lauwwarm water
  • 500 g oliebollenmix
  • evt rozijnen of krenten
  • frituurolie
  • poedersuiker


Zo maak je het beslag

  • Week de rozijnen en/of krenten als je die gebruikt
  • Doe de mix in een kom
  • Voeg het water toe en roer het tot een glad beslag
  • Voeg nu eventueel de rozijnen of krenten toe 
  • Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme plek 90 minuten rijzen tot je twee keer zoveel volume hebt. Tijdens het rijzen niet meer omroeren!



Zo bak je de oliebollen

  • Verhit de frituurolie tot 175 °C.
  • Doop een lepel of ijstang in de hete olie en schep een bolletje uit het beslag.
  • Laat het bolletje in de hete frituurolie glijden. Afhankelijk van de grootte van je frituurpan kun je zo'n 3 tot 6 oliebollen tegelijk bakken. 
  • Bak de oliebollen in zo'n 4-5 minuten gaar en knapperig.
  • Zorg ervoor dat je de oliebollen halverwege de baktijd omkeert.
  • Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de frituurpan en laat ze uitlekken in een vergiet (bovenop een laag keukenpapier).
  • Voor je verder bakt, moet de olie weer op de juiste temperatuur komen.
  • Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Tip: wist je dat je verse oliebollen prima een paar dagen in de koelkast kunt bewaren? Je kunt ze zelfs invriezen!

Om de oliebollen weer warm te serveren, warm je ze op in een voorverwarmde oven van 175 °C. Oliebollen uit de koelkast hebben 10-15 min. nodig om warm te worden en bevroren oliebollen zo'n 15-20 min.