Categorieën
Home / Chocola met Amarant van rauwe cacao

Chocola met Amarant van rauwe cacao

De laatste tijd eet ik vaak gepofte amaranth. Zomaar klaar en heerlijk als tussendoortje met wat zeezout of als ontbijt met een beetje melk en banaan en eventueel wat superfood zoals goji bessen of gepeld hennepzaad. Voedzaam en lekker!

Vorige week heb ik geprobeerd een chocoladereep te maken met rauwe cacao en dat lukte aardig. Maar het leek me nóg veel lekkerder - en voedzamer - om een soort crisp reep te maken met de mini popcorn die ik dagelijks maak. 

Hier het resultaat. Het is echt lekker, en ideaal als klein hapje bij de koffie. Even wat in je mond :)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heb gelet op de hoeveelheden en gewoon maar wat heb gedaan. En dat is ook niet erg want je ziet en proeft het wel als het klaar is.

Dit doe je in elk geval:
  • Amaranth poppen - bekijk hier hoe je amaranth kunt poppen
  • Extra virgin kokosolie au bain marie smelten. 
  • Rauwe cacaopoeder erdoorheen roeren tot het een dikkere massa is maar nog wel vloeibaar.
  • Doe er wat kokosbloesemsuiker door en proef of het zoet genoeg is voor je. Dit is namelijk erg smaakafhankelijk. Ook vanillepoeder kan erdoor.
  • Nu roer je de amaranth pops erdoor. Het geheel moet nog wel plakkerig zijn en het lijkt misschien wat dun maar dat komt goed!
  • Nu schep je het op een bordje en smeer je het uit. Een plat geheel wordt het.
  • Laat het even een uurtje in de koelkast opstijven en snij het daarna in stukjes. De stukjes van mij zijn ong 1,5 bij 1,5 cm. 
That's all!

Hoewel het met rauwe cacao wordt gemaakt, is het geen raw food omdat de amaranth natuurlijk wel is verhit. Wil je wel dat de chocolade rauw is, dan zul je de kokosolie moeten laten afkoelen tot onder de 42º, dan heet het nog raw. Kokosolie is al vloeibaar bij 25º dus dat kan prima.

amaranth choco



 
  Jedidja     06-10-2014 11:35