Oliebollen Bakken
Oliebollen zelf bakken met biologische ingrediënten
Je vindt hier alles wat je nodig hebt om zelf de lekkerste oliebollen te bakken.Bezig met laden...
Recept Biologische Oliebollen
Dit heb je nodig:
Voor het beslag
- 500 ml lauwwarm water
- 500 g oliebollenmix
- evt rozijnen of krenten
- frituurolie
- poedersuiker
Zo maak je het beslag
- Week de rozijnen en/of krenten als je die gebruikt
- Doe de mix in een kom
- Voeg het water toe en roer het tot een glad beslag
- Voeg nu eventueel de rozijnen of krenten toe
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme plek 90 minuten rijzen tot je twee keer zoveel volume hebt. Tijdens het rijzen niet meer omroeren!
Zo bak je de oliebollen
- Verhit de frituurolie tot 175 °C.
- Doop een lepel of ijstang in de hete olie en schep een bolletje uit het beslag.
- Laat het bolletje in de hete frituurolie glijden. Afhankelijk van de grootte van je frituurpan kun je zo'n 3 tot 6 oliebollen tegelijk bakken.
- Bak de oliebollen in zo'n 4-5 minuten gaar en knapperig.
- Zorg ervoor dat je de oliebollen halverwege de baktijd omkeert.
- Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de frituurpan en laat ze uitlekken in een vergiet (bovenop een laag keukenpapier).
- Voor je verder bakt, moet de olie weer op de juiste temperatuur komen.
- Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.