Categorieën
Home / Asperge Quiche van Speltmeel

Asperge Quiche van Speltmeel

Asperge Quiche van Speltmeel

Echt een recept voor nu. Deze lekkere asperge quiche wordt gemaakt met speltmeel en verse witte asperges.  Voedzaam en erg gezond!






Ingredienten:



Voor de bodem:
 

  • 350 g speltmeel 
  • 100 g boter
  • 75 ml water
  • 1 Ei
  • een snufje zout



Voor de vulling:
 

  • 400 ml zure room
  • 2 Eieren
  • zout, peper
  • een snufje suiker
  • 750 g witte asperges
     


Bereiding:



De bodem:

  • Snij de koude boter in kleine blokjes en doe deze samen met het water en het ei in een kom.
  • Voeg  het speltmeel met het zout toe en kneed het tot een glad deeg (in de keukenmachine op de laagste stand of met de hand). 
  • Laat het deeg in de koelkast tenminste een half uur rusten. 
  • Rol het deeg na de rust uit tot een lap van 0,5 cm dik en vul hiermee een ingevette of met bakpapier bedekte springvorm van 28 cm doorsnee. 
  • Prik wat gaatjes in de bodem en de zijkant en bak de bodem op 175 °C gedurende circa 10-15 Minuten. Het deeg mag nog niet van kleur veranderen!


De vulling
 

  • Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden af.
  • Snij de asperges vanaf de onderkant in fijne schijven en halveer de uiteinden.
  • Klop de zure room met de kruiden en het ei doorelkaar.
  • Giet een deel van het mengsel over de bodem.
  • Verdeel de aspergeschijven over de quiche en giet bijna alle resterende room eroverheen.
  • Verdeel nu de gehalveerde uiteinden nog over de quiche en giet het laatste beetje room eroverheen.
  • Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 175°C in ongeveer 45 minuten gaar. 
Speltmeel kopen kan bij ons tot 5 kilo.
  Jedidja     05-05-2014 12:46