Asperge Quiche van Speltmeel

Echt een recept voor nu. Deze lekkere asperge quiche wordt gemaakt met speltmeel en verse witte asperges. Voedzaam en erg gezond!
Ingredienten:
Voor de bodem:
- 350 g speltmeel
- 100 g boter
- 75 ml water
- 1 Ei
- een snufje zout
Voor de vulling:
- 400 ml zure room
- 2 Eieren
- zout, peper
- een snufje suiker
- 750 g witte asperges
Bereiding:
De bodem:
- Snij de koude boter in kleine blokjes en doe deze samen met het water en het ei in een kom.
- Voeg het speltmeel met het zout toe en kneed het tot een glad deeg (in de keukenmachine op de laagste stand of met de hand).
- Laat het deeg in de koelkast tenminste een half uur rusten.
- Rol het deeg na de rust uit tot een lap van 0,5 cm dik en vul hiermee een ingevette of met bakpapier bedekte springvorm van 28 cm doorsnee.
- Prik wat gaatjes in de bodem en de zijkant en bak de bodem op 175 °C gedurende circa 10-15 Minuten. Het deeg mag nog niet van kleur veranderen!
De vulling
- Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden af.
- Snij de asperges vanaf de onderkant in fijne schijven en halveer de uiteinden.
- Klop de zure room met de kruiden en het ei doorelkaar.
- Giet een deel van het mengsel over de bodem.
- Verdeel de aspergeschijven over de quiche en giet bijna alle resterende room eroverheen.
- Verdeel nu de gehalveerde uiteinden nog over de quiche en giet het laatste beetje room eroverheen.
- Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 175°C in ongeveer 45 minuten gaar.
Speltmeel kopen kan bij ons tot 5 kilo.