Snelle Quinoa Roerbakschotel
Dit is een gemakkelijk én lekker recept met quinoa
Nodig voor 2 personen:
Bereiding:
Nodig voor 2 personen:
- 2 dl quinoa (bijv. van De Nieuwe Band)
- 4 dl water
- 1 eetlepel Kokosolie (bijv. van Omega & More)
- 200 gram biologische kipfilet
- 1 zak biologische roerbakgroenten
- biologiche chilisaus (bijv. van Yakso)
Bereiding:
- Was de quinoa in een zeef. Kneed het goed door zodat je het laagje dat om de korreltjes heen zit, er goed afwast. Doe je dit niet, dan krijgt de quinoa én de rest van de ingrediënten een bittere smaak. Spoel de quinoa goed af.
- Kook de quinoa 5 vijf minuten in het water en laat het daarna nog 10 minuten staan met de deksel op de pan. Met een vork schep je de quinoa nog even los, zodat het meer volume krijgt.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in de kokosolie gaar.
- Bak de roerbakgroenten twee minuten mee. Niet te lang, want je wilt de groenten wel lekker knapperig houden.
- Breng de schotel op smaak met een flinke scheut chilisaus
- Roer de quinoa erdoor en serveer direct. Eet smakelijk!