Categorieën
Home / Bakken met amandelmeel

Bakken met amandelmeel

Bakken met amandelmeel Bakken met amandelmeel? Ja, dat kan. In plaats van tarwemeel kun je goed amandelmeel gebruiken. Ook kokosmeel is een goed alternatief, daar plaatsen we later een recept mee.

Wat zijn de voordelen?
  • amandelmeel bevat veel minder koolhydraten
  • amandelmeel is rijk aan vitaminen en mineralen, vitamine E is ruimschoots aanwezig in amandelmeel
  • amandelmeel heeft een hoge voedingswaarde, waardoor je eerder verzadigd bent
  • amandelmeel bevat veel onverzadigde vetten
  • koekjes en muffins van amandelmeel drogen minder snel uit dan die van spelt of tarwemeel. Je moet ze dan wel luchtdicht bewaren.

Nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens onderstaand recept!


Amandelmuffins

Ingrediënten
Bereiding
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • doe de gesmolten kokosolie in een kom
  • mix de suiker en de eieren er doorheen
  • voeg de amandelmeel en de baking soda en de zout toe en mix tot een egaal geheel
  • verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak ze in 15 á 20 minuten gaar
Smullen maar!


Bij ons kun je amandelmeel kopen per 100 gram, 500 gram of kilo
 
  Biologischetoko.nl     11-09-2014 13:10