Bakken met amandelmeel
Bakken met amandelmeel? Ja, dat kan. In plaats van tarwemeel kun je goed amandelmeel gebruiken. Ook kokosmeel is een goed alternatief, daar plaatsen we later een recept mee.
Wat zijn de voordelen?
Nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens onderstaand recept!
Amandelmuffins
Ingrediënten
Bereiding
Bij ons kun je amandelmeel kopen per 100 gram, 500 gram of kilo
Wat zijn de voordelen?
- amandelmeel bevat veel minder koolhydraten
- amandelmeel is rijk aan vitaminen en mineralen, vitamine E is ruimschoots aanwezig in amandelmeel
- amandelmeel heeft een hoge voedingswaarde, waardoor je eerder verzadigd bent
- amandelmeel bevat veel onverzadigde vetten
- koekjes en muffins van amandelmeel drogen minder snel uit dan die van spelt of tarwemeel. Je moet ze dan wel luchtdicht bewaren.
Nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens onderstaand recept!
Amandelmuffins
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram gesmolten kokosolie
- 100 gram palmsuiker
- 2 eieren
- mespuntje zeezout
- 1 theelepel baking soda (dit is iets anders dan bakpoeder!)
- evt beetje ongezoet vanillepoeder
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 graden
- doe de gesmolten kokosolie in een kom
- mix de suiker en de eieren er doorheen
- voeg de amandelmeel en de baking soda en de zout toe en mix tot een egaal geheel
- verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak ze in 15 á 20 minuten gaar
Bij ons kun je amandelmeel kopen per 100 gram, 500 gram of kilo